Wie is JOY?

Op deze pagina kun je meer te weten komen over het kinderkoor. De meeste vragen zullen na het lezen van deze pagina hopelijk beantwoord zijn, maar aarzel niet om contact met ons op te nemen als iets niet duidelijk is.

 • Wie zijn wij?
 • Waarom de naam JOY?
 • Hoe gaat het in zijn werk bij Kinderkoor JOY?
 • Een keertje kijken of er bij horen?

Wie zijn wij?

Antwoord: “Wij zijn het christelijke kinderkoor JOY uit Gouda”

JOY is in januari 1993 begonnen en bestaat dit jaar 20 jaar. Het koor bestaat uit een groep van ongeveer 20 kinderen die het leuk vinden om te zingen en te bewegen. Het koor wordt sinds september 2013 muzikaal geleid door Jantine Versluis die Marie Josť Alblas heeft opgevolgd.

De liedjes die door JOY gezongen worden hebben een christelijke grondslag. Op die manier zingen en bewegen wij voor en over Jezus. Het zingen gaat op een vrolijke en begrijpende manier en elke keer is het weer feest. We zingen liedjes van Elly en Rikkert, Prinsen en Prinsessen, Herman Boon en andere bekende en minder bekende artiesten. De optredens en repetities worden muzikaal begeleid door onze vaste pianist.


Waarom JOY?

Antwoord: Omdat wij plezier hebben bij het zingen

Voor ons heeft JOY twee betekenissen, deze komen allebei uit het engels.

  1) De eerste is JOY als afkorting:
  ......J(esus)
  ......O(thers)
  ......Y(ourself)
  Dus: Jezus als eerste (Jesus), dan andere mensen en kinderen (Others) en natuurlijk ook jezelf (Yourself)

  2) JOY is het engelse woord voor vreugde, blijdschap.
  Wij willen hiermee zeggen dat we het leuk vinden om met elkaar voor Jezus te zingen. Plezier bij het zingen en Jezus op de eerste plaats zijn de belangrijkste aspecten van onze doelstelling.


Hoe werkt dat dan?

Antwoord: Door met elkaar te zingen en af en toe op te treden

Kinderkoor JOY oefent bijna elke donderdag van 18.45 tot 19.30 in de Ontmoetingskerk in Gouda. Het koor wordt geleid door Jantine Versluis. Om het wat makkelijker te maken worden de liedjes door Gerben begeleid. Met optredens speelt er soms ook een combo zodat er nog meer muziek instrumenten meedoen.

Naast een dirigente en pianist hebben we ook een bestuur, die ongeveer 5 tot 6 optredens regelt, een plek om te oefenen en andere dingen organiseert.


Mag ik ook meedoen?

Antwoord: Wat ons betreft, zeker weten.

Kom een keer met je ouders op een gratis repetitie avond kijken en meezingen. Je kunt dan zelf zien hoe leuk het is om samen met elkaar over God te zingen. Als je het zo leuk vind dat je erbij wilt horen dan kun je je aanmelden voor het koor. Per jaar kost het 27,50 Euro en als je er na Januari bijkomt kost het 20 Euro.
B